Infecțiile urinare la bărbați

Deși infecțiile urinare sunt mai frecvente la femei, și bărbații pot suferi de ele. Apar atunci când bacteriile se acumulează undeva de-a lungul tractului urinar. La bărbați, aceste infecții se pot dezvolta în uretră, vezica urinară, prostată sau rinichi.

Infecțiile aparatului urinar apar mai des la femei decât la bărbați, deoarece uretra lor este mai scurtă și bacteriile trebuie să parcurgă o distanță mai mică pentru a ajunge la vezica urinară. În cazul bărbaților, aceste infecții sunt mai dese în cazul celor mai în vârstă. De ce? Unul dintre motive este că bărbații în vârstă sunt mai predispuși să dezvolte mărirea necanceroasă a prostatei, numită hiperplazie benignă de prostată. Prostata se înfășoară în jurul gâtului vezicii urinare, unde uretra se conectează la vezică. Mărirea glandei prostatei poate sufoca gâtul vezicii urinare, ceea ce face ca urina să curgă liber. Dacă vezica urinară nu se golește complet, bacteriile care sunt spălate în mod normal cu urina ar putea avea un punct de sprijin.

O infecție urinară ce apare la nivelul uretrei este aproape întotdeauna legată de o boală cu transmitere sexuală, cum ar fi chlamydia sau gonoreea. Alte tipuri de bacterii nu cauzează de obicei uretrită, deoarece urina spală bacteriile înainte ca acestea să poată infecta mucoasa uretrei.

Ca și bărbat, este bine să știi că sunt și alți factori care te pot expune la un risc mai mare pentru infecții urinare, precum:

  • Ai fost imobilizat o perioadă lungă de timp
  • Nu te hidratezi corespunzător
  • Ai suferit o intervenție chirurgicală urinară recent
  • Suferi de diabet
  • Penisul tău nu este circumcis
  • Suferi de incontinență fecală
  • Sexul anal, care expune uretra la mai multe bacterii

Încearcă RenoFix

și sprijină natural aparatul urinar!

RenoFix

Disponibil în farmacii și magazine online